'Unieke' situatie Sanchez: 'Maar we hebben zondag een heel belangrijke afspraak'

'Unieke' situatie Sanchez: 'Maar we hebben zondag een heel belangrijke afspraak'

12-05-2017 09:29
30

Voor Davinson Sanchez lonkt een unieke dubbelslag. De twintigjarige Colombiaan kan na de Copa Libertadores met Atlético Nacional, nu de Europa League winnen met Ajax.

"Dat is uniek, om twee keer in één jaar tijd zo'n finale te spelen. Hopelijk kan ik deze ook winnen", zegt Sanchez op de clubsite. Ajax maakte het tegen Olympique Lyon onverwachts spannend door een 3-1 nederlaag. "De eerste helft hebben we gedomineerd, al was het erg jammer van die tegendoelpunten. Ik weet niet precies wat er gebeurde bij die goals."

"Uiteindelijk hebben we in de tweede helft kansen gehad om het helemaal af te maken", vervolgt de verdediger. "Dat lukte niet, maar we hebben ons doel bereikt. Dit is een schitterende prestatie." Sanchez telt zijn zegeningen, maar wil niet te lang blijven hangen in de euforie. "Ik moet van het moment genieten en dat doe ik ook. Maar we moeten ook denken aan wat nog komen gaat."

Ajax mag nog dromen van een dubbelslag als het zondag wint van Willem II. "We hebben zondag een heel belangrijke afspraak, een wedstrijd die we moeten winnen. Het is belangrijk om goed voor ons lichaam te zorgen. En dan wacht ons nog de finale van de Europa League. We zullen daarin 90 of 120 minuten alles moeten geven om te winnen. Dat is wel ons doel."

Zie ook: Ongelooflijk Ajax-optreden Sánchez samengevat in twee minuten