Spelersrapport: verdediger en aanvaller blinken uit, één onvoldoende uitgedeeld

Spelersrapport: verdediger en aanvaller blinken uit, één onvoldoende uitgedeeld

14-05-2017 16:28
cw
Steef Bouwman

Ajax heeft zondagmiddag met speels gemak tegen Willem II de laatste drie punten van het seizoen gepakt. In Tilburg werd het 1-3 voor Ajax, dat door de winst van Feyenoord bij Heracles (3-1) niet met de landstitel aan de haal gaat. AjaxPrimeur keek naar Willem II – Ajax: de cijfers!

André Onana – 7: Had niet veel te doen. Wát hij moest doen, deed hij echter goed.

Kenny Tete – 7,5: Speelde net als tegen Olympique Lyon sterk. Liet in verdedigend opzicht geen steken vallen en bereikte geregeld de voorste linie.

Davinson Sánchez - 7: Dit keer niet achterin, maar voorin de uitblinker. Kopte de 0-2 feilloos binnen. Daarmee eindigt zijn doelpuntenproductie op zes treffers dit seizoen. Zeker niet slecht voor een centrale verdediger.

Matthijs de Ligt - 7: Van moeheid totaal geen sprake bij de zeventienjarige De Ligt. Na het zware duel in Frankrijk van donderdag, speelde hij ook in Tilburg een prima wedstrijd.

Jaïro Riedewald - 5,5: Weifelend duel van de vervanger van Viergever. Speelde vaker achteruit dan vooruit. Gaf wél de uitstekende voorassist op Kluivert, bij de 0-1 van Dolberg.

Davy Klaassen - 7: Prima duel weer van Klaassen, ook zonder vaste krachten Schöne en Ziyech naast hem. Zoals we dat van onze aanvoerder gewend zijn.

Donny van de Beek - 6: Speelde niet erg overtuigend en kwam wat vermoeid over. Werd dan ook vroegtijdig naar de kant gehaald.

Frenkie de Jong – 7: De vervanger van Ziyech speelde lekker mee op het middenveld van Ajax. Leed af en toe nog balverlies, maar viel zeker niet door de mand.

David Neres – 4,5: Onzichtbaar in Tilburg en áls-ie een kans kreeg erg slordig. De twintigjarige Braziliaan, in de winter voor twaalf miljoen euro gehaald, sluit het Eredivisie-seizoen typerend af: wisselvallig.

Kasper Dolberg - 6,5: Maakte zijn vijftiende Eredivisie-goal dit seizoen door de 0-1 binnen te tikken. Kwam verder niet erg veel in het stuk voor. Werd ook na 45 minuten gewisseld.

Justin Kluivert – 7,5: Had goede acties, voorzetten en steekpassjes. Gaf de panklare assist op Dolberg bij de 0-1, en de assist op Klaassen bij de 0-3. Klasse!

Invallers

Bertrand Traoré – 6: Had enkele grote kansen op een doelpunt. Was echter, zoals vaker dit seizoen, niet scherp in de afronding.

Abdelhak Nouri – 7: Werd in de 52e minuut als vervanger van Van de Beek in het veld gebracht. Viel lekker in, speelde de hoofdrol bij de 0-3, een prachtig uitgespeelde aanval.

Heiko Westermann – x: Speelde te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.