Ajax vergeleken met Leicester: 'Wie zei dat aan het begin van het seizoen?'

Ajax vergeleken met Leicester: 'Wie zei dat aan het begin van het seizoen?'

21-05-2017 13:35
20

Jordi Cruijff is niet verrast door het succes van Ajax dit seizoen. De technisch directeur van Maccabi Tel Aviv werkte vorig seizoen intensief samen met Ajax-trainer Peter Bosz, die toen aan het roer stond bij Maccabi. 

"Het is niet verbazingwekkend als je weet dat Ajax altijd wel kwaliteit in het elftal heeft en dat Bosz als trainer bepaalde ideeën over voetbal heeft. Ajax wist natuurlijk ook dat hij goed bij de club paste", zegt Cruijff tegen de NOS. Ook in Tel Aviv kreeg Bosz zijn ploeg snel op de rit. "Peter heeft zijn gedachten over voetbal er snel in gekregen hier. Alle trainers willen dat natuurlijk, maar niet alle trainers krijgen dat voor elkaar."

Ajax staat aanstaande woensdag in de finale van de Europa League. Cruijff gunt de Amsterdammers vanzelfsprekend de winst. "Een jonge ploeg, leuk voetbal, en onder Peter Bosz die natuurlijk hier heeft gezeten. United is een club van honderden miljoenen. Als Ajax wint, wint de romantiek. Net zoals Leicester vorig jaar tegen alle verhoudingen in Engels kampioen werd", zegt de zoon van de vorig jaar overleden Ajax-legende Johan Cruijff. "Wie heeft in het begin van het seizoen gezegd dat Ajax de Europa League-finale zou halen...?"