NEC op cruise control naar finale play-offs: laatste horde is NAC Breda

21-05-2017 18:32
12

NEC heeft zich zondag als laatste club geplaatst voor de finale van de play-offs om promotie/degradatie. In een matig duel werd FC Emmen terecht met 1-0 verslagen.

NEC kwam in de eigen Goffert geen moment in de problemen. Met de 1-3 overwinning van de heenwedstrijd in Emmen in het achterhoofd, kon de ploeg van interim-trainer Ron de Groot rustig achterover leunen, wachtend op kansen. Die kwamen ook. Kevin Mayi benutte na 25 minuten één van de vele mogelijkheden namens NEC: 1-0.

In de tweede helft kwam de voorsprong geen moment meer in gevaar. De twintigjarige Arnaut Groeneveld was de meest levendige spelers bij de thuisploeg, maar hij wist zichzelf niet te belonen. Door de overwinning staat NEC in de finale van de play-offs om een plek in de Eredivisie van volgend seizoen. NAC Breda, dat afrekende met FC Volendam, is de tegenstander. De andere 'finale' gaat tussen de Limburgse clubs Roda JC en MVV.