VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: middenvelders (2)

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: middenvelders (2)

23-05-2017 12:00
16

De Eredivisie zit erop en dus is het weer de hoogste tijd om het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar samen te stellen. Dat doen we met hulp van onze bezoekers. Vandaag: de aanvallende middenvelders en buitenspelers.

De komende periode krijgen jullie per positie/linie de kans te stemmen op de door ons genomineerde kandidaten. De twee spelers met de meeste stemmen in de onderstaande poll krijgen op het aanvallende middenveld en de flanken een plekje in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. De tien genomineerden voor de twee posities op het aanvallende middenveld en de flanken zijn:

Mimoun Mahi (FC Groningen)
De beste man bij Groningen dit seizoen met zeventien goals als buitenspeler. Was in de winterstop dicht bij een transfer maar was te belangrijk voor de club om te laten gaan en dat was een goed besluit: Mahi bracht Groningen namelijk naar het linkerrijtje en de play-offs.

Davy Klaassen (Ajax)
Voetballend misschien niet zijn beste seizoen, maar in alle andere opzichten wel. Een echte leider, doeltreffend op zeer belangrijke momenten en de absolute voortrekker bij dit Ajax. Met 14 competitiegoals ongenaakbaar.

Jens Toornstra (Feyenoord)
Vocht zich knap in de basis bij Feyenoord, eerst als buitenspeler en later als aanvallende middenvelder ten koste van aanvoerder Dirk Kuyt. Veertien goals in de Eredivisie: Toornstra was zeer belangrijk in het kampioensjaar.

Hakim Ziyech (Ajax/FC Twente)
Bewees de stap hogerop makkelijk aan te kunnen en was het creatieve brein bij Ajax dit seizoen. Samen met Sam Larsson assistkoning met twaalf assists en zeven keer scorend voor de Amsterdammers in de Eredivisie, naast zijn twee FC Twente-goals.

Alireza Jahanbakhsh (AZ)
In een wisselvallig AZ-seizoen was er één zekerheidje: een goede wedstrijd van Alireza. Constant dreigend en productief en daarmee behorend tot de beste buitenspelers van de Eredivisie.

Brandley Kuwas (Heracles Almelo)
Een opvallende verschijning bij het opvallende Heracles Almelo. Kuwas scoorde regelmatig en prachtig en stelde bovendien vaak zijn ploeggenoten in staat om ook goaltjes mee te pikken. Een uitblinker die wekelijks voor vermaak kan zorgen.

Dirk Kuyt (Feyenoord)
De man die lang niet altijd even goed speelde, maar nog altijd zeer, zeer belangrijke doelpunten maakte en er als leider op en buiten het veld voor zorgde dat Feyenoord voor het eerst in achttien jaar kampioen van Nederland werd. Zijn hattrick in de kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo was natuurlijk de kers op zijn seizoen én carrière.

Sam Larsson (sc Heerenveen)
Larsson kan nog veel beter, oogt soms ietwat gemakzuchtig, maar is een absolute smaakmaker in de Eredivisie. Kon Heerenveen niet uit het slop trekken in de tweede seizoenshelft maar liet gedurende het seizoen zien over uitzonderlijke kwaliteiten te beschikken en gaf bovendien liefst twaalf assists.

Eljero Elia (Feyenoord)
Kende een van de beste jaren uit zijn loopbaan en was ondanks blessures productief met negen goals en acht assists. Speelde waarschijnlijk zijn laatste jaar in de Eredivisie, want wil op zijn dertigste weer naar het buitenland.

Marco van Ginkel (PSV)
Speelde maar een halfjaar in Eindhoven maar in dat halfjaar maakte PSV de beste fase van het seizoen door. De wederopstanding kwam te laat om nog een rol in de titelstrijd te spelen, maar Van Ginkel maakte net als tijdens zijn vorige huurperiode indruk, dit keer met zeven competitiegoals.

Milot Rashica (Vitesse)
Een vlijmscherpe buitenspeler met veel tempo in zijn spel en een uitstekende actie. Rashica bewees dit seizoen ook voor zijn ploeggenoten te hebben met tien assists, waarvan drie op Vitesse-topscorer Ricky van Wolfswinkel.

Wie was dit seizoen de beste aanvallende middenvelder/buitenspeler van de Eredivisie? Laat je stem horen in de poll!

Stem ook op:
Doelman
Rechtsback
Linksback
Centrale verdedigers
Verdedigende/centrale middenvelders