Klaassen geïrriteerd voor de camera: Ik vind het klote om die vraag te krijgen

Klaassen geïrriteerd voor de camera: "Ik vind het klote om die vraag te krijgen"

24-05-2017 23:07
44

Davy Klaassen erkent dat de Europa League-winst er woensdag eigenlijk geen moment inzat voor Ajax. De aanvoerder van de Amsterdammers wijt dat aan de vorm van de dag en de tactiek van tegenstander Manchester United.

"We waren gewoon niet goed vandaag. Tegen zo'n team is het dan wel moeilijk om toch te winnen. Het zat er niet echt in", zegt Klaassen tegen RTL7. "Wij kunnen wel beter. Je weet dat zij gewoon afwachten en elke bal naar voren schieten. Dan maken ze twee mazzeltjes, dat is het verschil."

Vooral het begin van Ajax oogde nerveus. "Ik weet niet of het nerveus was, maar het begin liep niet lekker", reageert Klaassen. "Zij wachten gewoon af op tien, twintig meter van de goal. Dat is niet echt makkelijk als je je dag niet hebt. Als je de kansen gaat bekijken van beide teams, zijn er weinig honderd procent kansen."

Na de 0-2 werd het er bovendien niet makkelijker op, stelt Klaassen. "Naarmate de wedstrijd vordert gaan ze steeds meer achteruit. Daar moet je doorheen spelen, maar wij waren gewoon niet goed genoeg. Dat komt deels ook door de tegenstander. Zij wisten precies wat we gingen doen."

Het gevoel van Klaassen na de wedstrijd was duidelijk. "Klote natuurlijk." Op een vraag over zijn toekomst, reageert de middenvelder geïrriteerd. "Daar heb ik helemaal geen zin in nu. Het zou een beetje raar zijn als ik daar aan zou denken. Ik vind het klote om die vraag nu te krijgen. Ik vind dat jammer."