'Klaassen, De Roon en Clasie 'strijden' om transfer naar nummer vijf van Italië'

'Klaassen, De Roon en Clasie 'strijden' om transfer naar nummer vijf van Italië'

01-06-2017 20:28
32

In de zoektocht naar een opvolger voor aanvoerder Lucas Biglia denkt SS Lazio aan drie Nederlanders. La Gazzetta dello Sport schrijft donderdag dat zowel Davy Klaassen (Ajax), Marten de Roon (Middlesbrough) als Jordy Clasie (Southampton) in beeld is bij de nummer vijf van de Serie A. 

Biglia verkast zo goed als zeker naar AC Milan en dus is Lazio achter de schermen druk bezig met het vinden van een nieuwe middenvelder. Tal van namen passeerden in de afgelopen maanden de revue. Opvallend genoeg prijken er nu drie Oranje-internationals op het verlanglijstje van de Romeinse topclub. Klaassen, De Roon óf Clasie moet de selectie van Lazio gaan versterken. 

Ajax-aanvoerder Klaassen is ook in beeld bij onder meer AS Roma en Everton. Hij lijkt sowieso rijp voor een transfer. De Roon degradeerde met Middlesbrough uit de Premier League. Vorig seizoen was de controleur ook al actief in de Serie A. Bij Atalanta Bergamo beleefde hij een topseizoen.

Clasie schippert bij Southampton tussen bank en basis. The Saints zouden bereid zijn om de voormalig Feyenoorder te verkopen. Bij Lazio staan met Stefan de Vrij, Wesley Hoedt en Ricardo Kishna momenteel al drie Nederlanders onder contract.