City verrast met contract: 'Dan heeft hij ongetwijfeld weer een belangrijke rol'

City verrast met contract: 'Dan heeft hij ongetwijfeld weer een belangrijke rol'

01-06-2017 20:47
16

Yaya Touré heeft zijn wederopstanding bij Manchester City bekroond met een nieuw contract. De 34-jarige Ivoriaan speelt ook volgend seizoen in het Etihad Stadium, meldt de Engelse topclub donderdag.

Na de komst van Pep Guardiola vorige zomer ging Touré maanden door het leven als persona non grata bij Manchester City. De middenvelder lag in de clinch met zijn trainer na uitspraken van zijn zaakwaarnemer. In de loop van het seizoen legde hij het evenwel bij met Guardiola, die de routinier nu zelfs wil behouden ondanks een grondige renovatie.

Touré, die in 2010 overkwam van FC Barcelona, gaat daardoor zijn achtste seizoen in bij City. Hij veroverde twee landstitels, de FA Cup, de League Cup en de Community Shield. De dynamische middenvelder speelde in totaal 220 wedstrijden in de Premier League. "Ik ben heel blij. Ik zei al tegen mijzelf dat mijn avontuur bij City nog niet voorbij is", reageert hij op de clubsite.

Ook technisch directeur Txiki Begiristain is gelukkig met de overeenkomst. "Touré is één van de populairste spelers en staat centraal in de successen die wij de afgelopen zeven jaar hebben gevierd. Volgend seizoen heeft hij ongetwijfeld weer een belangrijke rol in het elftal."