Update: 'Arsenal grijpt naast komst Franse spits: bod van 100 miljoen afgewezen'

Update: 'Arsenal grijpt naast komst Franse spits: bod van 100 miljoen afgewezen'

02-06-2017 12:56
60

Arsenal gooit alle remmen los voor de komst van Kylian Mbappé. De Franse sportkrant L'Equipe meldt donderdag dat Arsène Wenger liefst honderd miljoen euro wil betalen voor het achttienjarige wonderkind van AS Monaco. 

Wenger verlengde woensdag zijn contract in Noord-Londen met twee seizoenen en sprak direct uit dat The Gunners zich in de zomer willen versterken met één of meerdere topspelers. De Fransman lijkt direct de daad bij het woord te voegen, want Arsenal zou inmiddels een bod van honderd miljoen euro op Mbappé hebben uitgebracht.

De Franse tiener maakte afgelopen seizoen furore in de Ligue 1 en de Champions League. Hij werd met Monaco kampioen en scoorde 26 keer in 44 officiële duels. Naast Arsenal zitten ook Real Madrid en Manchester City achter Mbappé aan. 

Overigens meldt L'Equipe dat de aanvaller niet de enige Fransman is die op het verlanglijstje van Wenger staat. Arsenal gaat ook een poging wagen voor Alexandre Lacazette. De topscorer van Olympique Lyon leek aanvankelijk naar Atlético Madrid te verkassen, maar een transferverbod voor die club heeft roet in het eten gegooid. 

Update: 2/6 12.25 uur: AS Monaco heeft het bod van 100 miljoen euro van Arsenal op Mbappé resoluut van tafel geveegd, meldt The Telegraph. Het is al het derde bod op de Franse aanvaller dat deze zomer door Monaco wordt afgewezen. Eerder werd ook onder andere een bod van 120 miljoen van Real Madrid afgewezen.