'Transfer Van Dijk bijna rond: vijfjarig contract en duurste verdediger ooit'

'Transfer Van Dijk bijna rond: vijfjarig contract en duurste verdediger ooit'

04-06-2017 09:45
44

De transferstrijd rond Virgil van Dijk lijkt beslist. Volgens The Daily Mirror en The Sunday People verruilt de 25-jarige Oranje-international Southampton voor 68,5 miljoen euro voor Manchester City.

Van Dijk stond naast City in de belangstelling van Liverpool en Chelsea, maar de keuze is uiteindelijk op de club van manager Pep Guardiola gevallen. De centrale verdediger tekent een vijfjarig contract in het Etihad Stadium dat hem wekelijks ruim 200.000 euro oplevert. Met zijn transfer mag Van Dijk zich plotsklaps de duurste verdediger ooit noemen.

Vooral voor Liverpool is de keuze van Van Dijk een tegenslag. De Nederlander was onder de indruk van manager Jurgen Klopp, maar de aanbieding die City hem deed was te goed om te weigeren. Hij verruilde Celtic twee jaar geleden voor Southampton, dat zo'n 15,5 miljoen euro overmaakte naar Schotland. Eerder speelde Van Dijk ook voor FC Groningen.

Voor Manchester City is het al de derde grote slag op de transfermarkt deze zomer. De club van Guardiola verzekerde zich eerder van de komst van Bernardo Silva en doelman Ederson.