'Promotie van Spaanse club kan wel eens slecht uitpakken voor NAC Breda'

'Promotie van Spaanse club kan wel eens slecht uitpakken voor NAC Breda'

12-06-2017 13:10
22

De promotie van Girona naar de Primera Division kan wel eens nadelig uitpakken voor NAC Breda. Dat stelt Voetbal International. Beide clubs onderhouden warme banden met Manchester City.

NAC hoopt komend seizoen in de Eredivisie opnieuw enkele spelers te huren van de Engelse grootmacht, waarvan Manu Garcia de bekendste is. De middenvelder (19) maakte indruk in de tweede seizoenshelft in Brabant en verklaarde al graag te willen blijven. Nu lonkt echter ook een verhuurperiode aan Girona, waarmee hij tegen clubs als FC Barcelona en Real Madrid kan spelen.

Een ander nadeel voor NAC is het feit dat de broer van City-manager Pep Guardiola mede-grootaandeelhouder is bij Girona. Pere Guardiola doet bovendien de zaken van zijn broer. Manchester City reageerde onlangs verheugd op de promotie van de Catalaanse club en deed meteen een belofte. "We zullen helpen waar we kunnen", aldus technisch directeur Txiki Begiristain.

Volgens VI vallen naast Garcia onder meer de namen van de Nederlandse City-beloften Rodney Kongolo en Javiro Dilrosun als mogelijke huurlingen voor NAC.