FC Utrecht naar Malta of San Marino in tweede voorronde Europa League

FC Utrecht naar Malta of San Marino in tweede voorronde Europa League

19-06-2017 14:45
47

FC Utrecht neemt het in de tweede voorronde van de Europa League op tegen de winnaar van het tweeluik tussen FC Valletta uit Malta en SS Folgore uit San Marino. Dat wees de loting maandag uit.

Het wordt voor FC Utrecht het eerste Europese avontuur sinds het Europa League-debacle van 2013. Toen lieten de Domstedelingen zich in de tweede voorronde verrassen door FC Differdange. Na een 2-1 nederlaag bij de Luxemburgse semiprofs kwam Utrecht in eigen huis niet verder dan 3-3.

FC Utrecht plaatste zich dit seizoen via de play-offs voor de Europa League. In een spectaculair tweeluik met AZ (3-0 winst en 3-0 verlies) was de ploeg van trainer Erik ten Hag na strafschoppen te sterk voor de Alkmaarders. Daarmee dwong het een Europees ticket af.

FC Utrecht is niet de enige Nederlandse ploeg in de voorrondes van de Europa League. PSV stroomt in de derde voorronde in. Daarmee moeten de Eindhovenaren twee rondes overleven voor een plek in het hoofdtoernooi. Vitesse speelt als bekerwinnaar geen voorronde en begint in de groepsfase.