'Niet het gevoel dat Borussia Dortmund, waar Bosz heengaat, bij mij uitkomt'

'Niet het gevoel dat Borussia Dortmund, waar Bosz heengaat, bij mij uitkomt'

21-06-2017 07:59
9

Ron Jans wilde eens ervaren hoe het is om géén trainer te zijn. De oefenmeester gaat bij FC Groningen aan de slag als technisch manager, de club waar hij terugkeert nadat hij er acht jaar trainer is geweest.

"Dat staat nog steeds overeind, want dit is wezenlijk iets anders. Op een buitenlands avontuur zat ik niet echt te wachten", zegt Jans in Dagblad van het Noorden. "Ik heb niet het gevoel dat een club als Borussia Dortmund, waar Peter Bosz nu naartoe gaat, bij mij zou uitkomen."

"Bovendien ben ik echt verknocht aan Nederland en vooral aan het Noorden en aan deze club", vervolgt Jans. "Ik vind het geweldig weer bij FC Groningen aan de slag te gaan in deze voor mij nieuwe functie. Ik ga me er vol overgave op storten om de club omhoog te helpen."

Jans heeft heel bewust voor Groningen gekozen. "Er zijn maar twee clubs waar ik deze functie wil uitoefenen. Dat zijn PEC Zwolle en FC Groningen. Ik zou een sabbatical nemen, andere dingen gaan doen, reizen maken met familie, maar ze kunnen het allemaal vergeten."