In het kort: Australië steelt punt tegen Kameroen, FA breekt met gokindustrie

In het kort: Australië steelt punt tegen Kameroen, FA breekt met gokindustrie

22-06-2017 18:58
8

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Kameroen en Australië gelijk
Kameroen en Australië zijn donderdagavond niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel op de Confederations Cup in Rusland. Na een nederlaag in de eerste wedstrijd werd het in het tweede groepsduel 1-1. Kameroen had het beste van het spel, maar kon de 1-0 voorsprong (doelpunt André-Frank Zambo Anguissa) na rust niet vasthouden. Aanvoerder Mark Milligan zorgde vanaf de stip voor het gelijkspel.

FA breekt met gokindustrie
De Engelse voetbalbond FA heeft met onmiddellijke ingang alle contractuele overeenkomsten met wedkantoren en andere bedrijven in de gokindustrie verscheurd. Dat is het gevolg van intern onderzoek van de FA, dat sponsorcontracten had met twee grote wedkantoren. De Engelse voetbalbond concludeert dat een overeenkomst met een gokbedrijf niet strookt met de strenge regels die worden gehanteerd omtrent gokken.

MVV legt vier fans stadionverbod op
Vier fans van MVVV Maastricht hebben donderdag een stadionverbod gekregen. De supporters krijgen de straf voor hun wangedrag in de thuiswedstrijd tegen Roda JC tijdens de nacompetitie in mei. Het duel tussen de Limburgse rivalen werd enige tijd stilgelegd, omdat fans het veld opkwamen. Ze zochten de confrontatie met elkaar. MVV heeft zoveel mogelijk supporters geprobeerd te identificeren. Dat was bij sommigen lastig; zij droegen een bivakmuts.  

Oscar acht duels geschorst
Oscar is door de Chinese voetbalbond voor acht wedstrijden geschorst na een bizarre actie in het duel met Shanghai SIPG. De voormalig speler van Chelsea knalde tijdens die wedstrijd twee keer toe van dichtbij een bal snoeihard tegen een tegenstander aan. Daarna stond een groot gevecht. Oscar lag daarna plots met de handen voor zijn gezicht op de grond. De scheidsrechter gaf hem een gele kaart, achteraf is de Braziliaan stevig aangepakt door de voetbalbond. Hij heeft ook een boete van duizenden euro's gekregen.