'Roda JC wil contracten verlengen; oud-topscorer en publiekslieveling in beeld'

'Roda JC wil contracten verlengen; oud-topscorer en publiekslieveling in beeld'

27-06-2017 08:44
17

Roda JC wil de contracten van Henk Dijkhuizen en cultheld Nathan Rutjes verlengen. Het tweetal heeft een aflopend contract en de club wil hen graag langer in dienst houden. Ook denkt Roda aan een terugkeer van Sanharib Malki, meldt Voetbal International. 

Roda heeft de 33-jarige Rutjes een aanbod gedaan om nog een jaar als speler verder te gaan. Daarna gaat hij elders bij de club aan de slag: hij maakte eerder al de afspraak om na zijn loopbaan aan de club verbonden te blijven. Dijkhuizen (25) kan bijtekenen voor twee jaar, met een optie op een derde seizoen. 

Dijkhuizen was het afgelopen seizoen op amateurbasis actief bij Roda, waar hij van een gescheurde kruisband herstelde. Aan het einde van het seizoen stelde interim-trainer Huub Stevens hem verrassend op in de play-offsduels met MVV Maastricht.

Ondertussen wordt Malki gelinkt aan Roda. De inmiddels 33-jarige voormalig publiekslieveling van de Kerkradenaren, wil zelf 'dolgraag' terugkeren. Technisch directeur Harm van Veldhoven meent dat Malki een optie is. "Sana is al wat ouder, maar hij is een optie. We zijn nu bezig de situatie intern goed in beeld te krijgen, wie weet wat de komende weken en maanden gaan brengen."