'Arsenal heeft Lacazette bijna binnen, maar weigert PL-transfer Sánchez'

'Arsenal heeft Lacazette bijna binnen, maar weigert PL-transfer Sánchez'

30-06-2017 19:08
54

Arsenal is dicht bij een akkoord met Olympique Lyon over een transfer van Alexandre Lacazette. The Gunners zagen weliswaar een bod op de 26-jarige aanvaller worden afgewezen, maar de onderhandelingen bevinden zich in goed vaarwater.

Dat meldt de BBC vrijdagavond. Lacazette komt vermoedelijk voor een clubrecord naar Londen. Franse media repten eerder nog over een transfersom van rond de vijftig miljoen euro. Lacazette is al jaren de sterspeler van Olympique Lyon. Het afgelopen seizoen scoorde de Franse international 28 keer in dertig optredens in de Ligue 1.

Wedden

Meer odds

Lacazette moet helpen om de ambities van Arsenal te realiseren, maar zijn komst kan niet worden los gezien van een mogelijk vertrek van Alexis Sánchez. Hoewel er nog geen officieel bod is uitgebracht, mag de Chileen vanwege een nog een jaar doorlopend contract verlengen. Volgens de BBC wil Arsenal echter niet meewerken aan een transfer naar een Premier League-rivaal.

De Londenaren hebben zelfs de hoop op een nieuwe contract met Sánchez niet uit het hoofd gezet. Ondertussen kijkt de club wel naar aanvallende versterkingen. Naast Lacazette was ook Thomas Lemar in beeld, maar zijn komst is minder waarschijnlijk nadat een bod is afgewezen door AS Monaco.