NEC houdt Eredivisie-transfer resoluut tegen: Ik ga geen oorlog maken

NEC houdt Eredivisie-transfer resoluut tegen: "Ik ga geen oorlog maken"

06-07-2017 18:12
10

NEC werkt niet mee aan een vertrek van Robin Buwalda. De 22-jarige verdediger staat in de concrete belangstelling van VVV-Venlo, maar een transfer zit er niet in.

NEC houdt rekening met een vertrek van Wojciech Golla en/of Dario Dumic en Buwalda is de belangrijkste kandidaat om één van de twee verdedigers te vervangen. Een overstap naar VVV is daarom onbespreekbaar. Dat laat technisch directeur Remco Oversier weten aan de Gelderlander.

Buwalda legt zich erbij neer. "Ik ga geen oorlog maken zodat ik kan vertrekken. Zo zit ik niet in elkaar", vertelt de verdediger, wiens contract nog twee jaar doorloopt. "Bovendien hoef ik ook niet weg. Zeker niet als ik bij NEC het vertrouwen krijg en een eerlijke kans op een basisplaats."

Buwalda was afgelopen seizoen goed voor achttien wedstrijden in de Eredivisie, waarvan twaalf als basisspeler. De interesse van VVV komt niet uit de lucht vallen, omdat hij van 2014 tot en met 2016 al in Venlo speelde. De promovendus huurde hem destijds van ADO Den Haag.