Rugnummer-besluit doet Riedewald pijn: Wist ik wel hoe laat het was

Rugnummer-besluit doet Riedewald pijn: "Wist ik wel hoe laat het was"

08-07-2017 15:28
68

Jaïro Riedewald vindt het een duidelijk signaal dat Ajax hem voor dit seizoen niet meer rugnummer 4 gaf, maar rugnummer 36. De verdediger ziet dat als een teken dat de club hem wil verkopen.

Riedewald praat met meerdere clubs over een vertrek bij Ajax, zo werd zaterdag bekend. Bij het uitdelen van de rugnummers wist hij genoeg: Ajax wil hem niet meer. "Een duidelijk signaal, zonder dat ik er verder iets over hoorde. Geen uitleg, niets, dan weet je als speler wel genoeg", zegt hij tegen Voetbal International. "Het heeft overigens niets met deze trainer te maken, in hem heb ik veel vertrouwen."

Riedewald wilde zich juist revancheren voor een teleurstellend seizoen onder trainer Peter Bosz. "Dat seizoen heeft wel pijn gedaan, het was een flinke teleurstelling. Ik was vastberaden om mezelf weer te laten zien, maar kreeg direct weer een tik te verwerken."

Ook tegen De Telegraaf vertelt Riedewald over het moment dat hij wist dat hij weg moest. "Vorig jaar is er iets geknakt", zei de verdediger. "Het liefst was ik heel lang bij Ajax gebleven, maar toen ik aan het begin van dit seizoen zonder enige uitleg nummer 36 in plaats van 4 kreeg, wist ik wel hoe laat het was. Tijd voor iets anders."