Mertens wil plek niet meer afstaan aan Milik: 'Wie dat zegt, is een leugenaar'

Mertens wil plek niet meer afstaan aan Milik: 'Wie dat zegt, is een leugenaar'

09-07-2017 10:23
22

Dries Mertens legt de lat komend seizoen bijzonder hoog voor zichzelf. De oud-speler van PSV en FC Utrecht wil zijn positie in de spits bij Napoli niet meer afstaan aan Arek Milik.

Mertens kwam afgelopen seizoen in de punt van de aanval te staan na een zware blessure voor Milik. In 35 duels in de Serie A scoorde hij liefst 28 keer. "Ik ben verbaasd over mijn seizoen, maar het spel dat Sarri (de trainer, red.) speelt laat je toe om zoiets te presteren. Na de blessure van Milik volgde Sarri zijn intuïtie, maar volgens mij dacht ook hij niet dat ik dit kon", zegt Mertens tegen La Gazzetta dello Sport.

"Bovendien heb ik nog nooit zo vaak gespeeld: in mijn eerste drie seizoenen  zat ik soms op de bank nadat ik twee keer had gescoord. Dat deed me weinig plezier", vervolgt Mertens, die ook komend seizoen de nummer 9 van Napoli wil zijn. "Ik weet of ik met een andere coach in het centrum kan spelen. De tactiek van Sarri is goed voor aanvallers, kijk naar Insigne en Callejon. Terug naar de vleugel? Ik zou het niet leuk vinden, maar ik zou het doen. Als je gelooft in de coach accepteer je zijn beslissingen."

De dertigjarige Belg hoopt dus evenwel als spits vol voor de topscorerstitel te gaan in Italië. Die liep hij de voorbije jaargang net mis. "Mijn doel is om topscorer te worden, ik vond het jammer dat ik één doelpunt tekort kwam. Wie zegt dat hij niet kijkt naar de topscorerslijst is een leugenaar."