Ajax meldt vertrek Tete: rechtsback is definitief weg uit Amsterdam

Ajax meldt vertrek Tete: rechtsback is definitief weg uit Amsterdam

10-07-2017 10:22
72

Het vertrek van Kenny Tete bij Ajax is definitief. De rechtsback verlaat de Amsterdammers voor Olympique Lyon, zo meldt de club maandagochtend via de officiële kanalen.

Volgens De Telegraaf ontvangt Ajax een slordige vijf miljoen euro voor de rechtsback, wiens contract over een jaar zou aflopen. In Frankrijk wordt Tete onder meer herenigd met Bertrand Traoré, die Chelsea inruilde voor Lyon na afgelopen seizoen gehuurd te zijn door Ajax.

Van Tete was al even duidelijk dat hij de deur bij Ajax achter zich dicht zou trekken. De rechtsback kwam vorig seizoen onder Peter Bosz op de bank te zitten en wilde, ook toen Bosz vertrok, graag elders zijn geluk beproeven. Zaakwaarnemer Mino Raiola was de afgelopen weken met meerdere clubs bezig, maar uiteindelijk heeft Lyon de strijd om Tete gewonnen.

Met het vertrek van Tete verliest Ajax een echte Amsterdammer. De verdediger speelde sinds 2005 in de opleiding en kwam, sinds zijn debuut in 2015, in totaal tot 55 optredens in het eerste elftal. Eén keer scoorde hij.