'Vraagprijs van Everton-target opgeschroefd naar 56 miljoen euro na afslaan bod'

'Vraagprijs van Everton-target opgeschroefd naar 56 miljoen euro na afslaan bod'

10-07-2017 16:11
17

Swansea City heeft een torenhoog prijskaartje om de nek van Everton-target Gylfi Sigurdsson gehangen. De club uit Wales wil liefst 56 miljoen euro ontvangen voor de 27-jarige IJslander, zo weet de doorgaans betrouwbare omroep BBC.

Swansea bepaalde de vraagprijs voor Sigurdsson, nadat het een bod van Leicester City van 45 miljoen euro had afgewezen. De aanvallende middenvelder is ook nadrukkelijk in beeld bij Everton. De club van manager Ronald Koeman moet dus echter diep in de buidel tasten wil het na onder meer Wayne Rooney en Davy Klaassen nog een versterking voor de as van het veld halen.

Sigurdsson heeft nog een driejarig contract bij Swansea, dat hem vorig jaar de best betaalde speler in het Liberty Stadium maakte. Overigens vraagt Everton zelf zo'n 56 miljoen euro voor middenvelder Ross Barkley, die zijn nog een seizoen doorlopende verbintenis niet wil verlengen. Na de transfer van Romelu Lukaku zitten The Toffees sowieso al goed in de slappe was.

De komst van Sigurdsson naar Goodison Park behoort dan ook nog steeds tot de mogelijkheden. De IJslander scoorde het afgelopen seizoen negen keer en gaf dertien assists, waarmee hij Swansea behoedde voor degradatie.