Alves-transfer is officieel: toch geen Premier League voor gewilde rechtsback

Alves-transfer is officieel: toch geen Premier League voor gewilde rechtsback

12-07-2017 16:02
13

Dani Alves is speler van Paris Saint-Germain. De Franse club heeft de transfer inmiddels bevestigd, nadat op social media al foto's circuleerden waarop de Braziliaanse rechtsback met het shirt van zijn nieuwe werkgever poseert. De verdediger tekent voor twee jaar.

Alves leek lange tijd op weg naar Manchester City nadat hij zijn contract bij Juventus na een jaar had laten ontbinden. De Braziliaan sprak zijn liefde uit voor manager Pep Guardiola en liet weten graag voor de Engelse club te spelen. Een transfer naar het Etihad Stadium leek aanstaande, maar in het diepste geheim werkte Paris Saint-Germain ook aan een deal. Alves heeft nu besloten naar Parijs te verkassen.

Alves is de tweede zomerversterking van PSG. Eerder kwam linksback Yuri Berchiche voor zestien miljoen euro over van Real Sociedad. Ook wat betreft uitgaande transfers is het nog rustig in Parijs. Talent Jean-Kévin Augustin vertrok voor dertien miljoen euro naar RB Leipzig en Youssouf Sabaly werd voor vier miljoen euro verkocht aan Bordeaux. Daarnaast vertrok keeper Salvatore Sirigu transfervrij naar Torino en stopte Maxwell met voetballen.