Feyenoord wint emotioneel duel in Putten met dubbele cijfers; vier goals Kramer

Feyenoord wint emotioneel duel in Putten met dubbele cijfers; vier goals Kramer

15-07-2017 16:26
32

Een emotioneel oefenduel tussen amateurclub SDC Putten en landskampioen Feyenoord is zaterdagmiddag geëindigd in 1-10. Michiel Kramer tekende namens de Rotterdammers voor vier goals. Het duel stond voor een groot deel in het teken van Ajacied Abdelhak Nouri. 

De spelers van Feyenoord kwamen het veld op in een shirt met rugnummer 34, het vaste rugnummer van Nouri. In de 34e minuut van de wedstrijd werd er met een fantastisch applaus stilgestaan bij de situatie van de jonge middenvelder. Donderdag werd bekend dat Nouri ernstige en blijvende hersenschade heeft. 

De zestienjarige Cheick Touré was één van de grote uitblinkers aan Feyenoord-zijde tijdens de eerste 45 minuten. Hij scoorde één keer en leverde twee assists af. Ook Kevin Diks, Jean-Paul Boëtius, Jens Toornstra en Nicolai Jörgensen (tweemaal) waren trefzeker. 

Tijdens de rust bracht trainer Giovanni van Bronckhorst tien nieuwe spelers in het veld. Alleen Kenneth Vermeer bleef staan. Invaller Kramer tekende voor vier goals. Bij een stand van 0-9 in het voordeel van de kampioen werd de eretreffer binnengekopt door Putten. Een tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van Bart Nieuwkoop.