NEC verkoopt aanvaller: 'Er komt een einde aan een ongelukkig huwelijk'

NEC verkoopt aanvaller: 'Er komt een einde aan een ongelukkig huwelijk'

19-07-2017 13:43
14

NEC heeft Sam Lundholm verkocht aan IK Sirius FK. De vleugelaanvaller tekent een contract voor 4,5 jaar bij de Zweedse club. Het vertrek van Lundholm is voor zowel speler als club het beste.

Lundholm kwam in 2015 bij NEC terecht, dat hem overnam van AIK Fotboll. In Nijmeegse dienst kwam hij echter tot vijftien optredens in het eerste elftal. In de winter van vorig jaar werd Lundholm verhuurd aan Randers FC.

"Met de verkoop van Sam komt er een einde aan een ongelukkig huwelijk, voor beide partijen", verklaart technisch directeur Remco Oversier op de clubsite van NEC. "Sam was niet meer in beeld voor het eerste van N.E.C. en was – net als Reagy Ofosu – al teruggezet naar de beloften."

NEC is niet rouwig om het vertrek van Lundholm. De club ontvangt een transfersom en heeft een doorverkooppercentage plus bonusconstructie bedongen. "Tevens is het heel belangrijk dat we met het vertrek van deze overbodige spelers ruimte creëren om de selectie gericht te versterken op posities waar we dat hard nodig hebben."