Keizer laat geen Ajacieden thuis door Nouri-drama: Hebben de groep geanalyseerd

Keizer laat geen Ajacieden thuis door Nouri-drama: "Hebben de groep geanalyseerd"

25-07-2017 18:38
28

Marcel Keizer sprak op de vooravond van zijn eerste officiële wedstrijd met Ajax over de invloed van de situatie van Abdelhak Nouri. Woensdag speelt Ajax tegen OGC Nice in de derde voorronde van de Champions League en dus moet de knop om.

Of het gelukt is om de knop om te zetten? "Dat denk ik wel, maar dat zal morgen moeten blijken. Ik heb wel wat mensen gebeld die misschien in eenzelfde situatie of in een soortgelijke situatie terechtgekomen zijn. Je probeert overal kennis vandaan te halen. De gesprekken met spelers en staf onderling hebben we zelf als Ajax gedaan", zegt Keizer op de persconferentie in aanloop naar het duel. 

Juist een dag voor het treffen met Nice werd er een Nouri-update wereldkundig gemaakt. Dat levert geen extra problemen op. "Als je bedoelt dat dat een probleem moet zijn, is dat niet zo. We hebben het elke dag over Appie, dat is nu niet anders."

Keizer is pas enkele weken trainer van Ajax en heeft door de Nouri-gebeurtenissen al heel veel meegemaakt. De trainer heeft geen enkel zelfmedelijden. "Ik denk dat het voor de familie iets erger is. Dus ik denk eigenlijk niet aan mij persoonlijk of het nou moeilijker of makkelijker gegaan zou zijn. Het is iets heel ernstigs wat er met Appie gebeurd is en daar hebben we allemaal moeite mee."

Ondanks dat het nieuws de spelers hard raakt, beïnvloedt het de opstelling van Ajax tegen Nice niet. "Het is niet zo dat we jongens thuis gelaten hebben omdat ze niet in staat waren om te spelen. We hebben de groep geanalyseerd en gesproken en iedereen is in staat om te spelen. Dat gaan we morgen doen", besluit Keizer. Nice-Ajax begint woensdag om 20.45 uur in Frankrijk.