De Ligt over Balotelli-fratsen: Wat hij doet is de tegenstander irriteren

De Ligt over Balotelli-fratsen: "Wat hij doet is de tegenstander irriteren"

27-07-2017 16:23
67

Matthijs de Ligt heeft zich niets aangetrokken van de fratsen van Mario Balotelli tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Nice en Ajax. De spits gooide een schoen naar de scheidsrechter en kegelde Donny van de Beek keihard onderuit.

"Ik ben er niet zo mee bezig", zegt De Ligt in gesprek met Telesport TV. "Wat hij doet is de tegenstander irriteren. De kunst is om daar niet in mee te gaan en je eigen spel te spelen. Ik heb er niet op gelet of hij nu een schoen naar de scheids gooide of Donny keihard onderuit haalde. Dat is aan de scheids, ik heb me er niet op gefocust."

De Ligt vindt het heerlijk om wedstrijden te spelen tegen spitsen van het kaliber van Balotelli. "Natuurlijk is dat leuk, het leukste is om tegen spitsen te spelen die al veel hebben meegemaakt. Je ziet toch wel dat Balotelli een spits is die het elke verdediger lastig kan maken. Voor mij is het mooi om tegen dat soort spitsen te spelen, voor Sánchez ook. Buiten de goal om hebben we ons prima staande gehouden tegen hem."