Twee Heerenveen-transfers: 'Vindt het zelf ook niet z'n meest succesvolle periode'

Twee Heerenveen-transfers: 'Vindt het zelf ook niet z'n meest succesvolle periode'

28-07-2017 08:08
11

SC Heerenveen gaat zich vrijdag versterken met twee nieuwe aanvallers: Marco Rojas (van Melbourne Victory) en Nemanja Mihajlovic (van Partizan Belgrado). Technisch manager Gerry Hamstra is blij met de versterkingen én zijn scouting.

"We hebben goede contacten en een goede scouting. Dat hebben we eerder ook gezien", zegt de beleidsman voorafgaand aan het presenteren van zijn vierde en vijfde zomerversterkin in de Leeuwarder Courant. "Nemanja is een rechtsbenige, snelle linksbuiten die een mooie toekomst voor zich heeft. Ik heb hem drie keer bekeken, maar er zijn meer mensen bij betrokken geweest."

Rojas, 35-voudig international van Nieuw-Zeeland, kan als rechtsbuiten uit de voeten. De aanvaller heeft al een verleden in Europa bij VfB Stuttgart, Greuther Fürth en FC Tuhn. "Hij geeft weliswaar zelf aan dat het niet zijn meest succesvolle periode is geweest, maar uiteindelijk leer je van dingen die niet goed zijn gegaan. Hij weet nu in elk geval hoe het hier in Europa werkt. Hij is heel erg ambitieus. Wij zijn heel zorgvuldig geweest, maar hij ook. Zijn vader is hier eerder vijf dagen geweest en heeft rondgekeken."