Ik ben zo trots op Nesu: hoe hij zijn leven na het ongeluk heeft opgepakt

"Ik ben zo trots op Nesu: hoe hij zijn leven na het ongeluk heeft opgepakt"

31-07-2017 11:41
12

FC Utrecht-medewerkster Marianne Werdler zocht onlangs oud-verdediger Mihai Nesu op in Roemenië. Werdler doet op de clubsite van FC Utrecht verslag over haar bijzondere ontmoeting met Nesu.

In 2011 sloeg het noodlot genadeloos toe voor Nesu, die op de training van de Domstedelingen een dwarslaesie opliep en in een rolstoel belandde. De Roemeen blijft echter positief en zet zich in voor gehandicapte kinderen in zijn vaderland. Elke dag besteedt hij vier á vijf uur aan zijn lichaam. "Hij vertelt me dat hij een dagelijks ritme heeft", aldus Werdler. "Hij is een vrolijke vent die alles doet voor de kinderen met een handicap en/of beperking. Hij ziet ze elke dag, ook hun ouders. Super om dat te mogen zien!"

"Ik ben zo trots op Mihai! Hoe hij in het leven staat, en hoe hij zijn leven na het ongeluk bij FC Utrecht heeft opgepakt", vervolgt Werdler. "Het leven zat tegen, maar naar zijn eigen zeggen heeft hij na zijn ongeluk zo veel moois teruggekregen. Ondanks het gevecht dat hij elke dag moet leveren, blijft hij positief. Een hoop mensen kunnen een voorbeeld nemen aan Mihai. Wát een karakter en doorzettingsvermogen, wát een winnaar! Mihai: het was een voorrecht een weekje bij je te mogen zijn."