'Spurs speelt gevaarlijk transferspel met Koeman: geen 60, maar 30 miljoen euro'

'Spurs speelt gevaarlijk transferspel met Koeman: geen 60, maar 30 miljoen euro'

09-08-2017 11:08
15

Tottenham Hotspur krijgt stevige concurrentie in de strijd om Ross Barkley. Ook Chelsea en Manchester United hebben een oogje op de aanvallende middenvelder van Everton. Dat schrijft kwaliteitskrant The Telegraph woensdag.

Omdat Barkley (23) een nieuw contract weigert te signeren op Goodison Park, is manager Ronald Koeman deze zomer bereid om mee te werken aan een verkoop. Everton denkt aan een transfersom van zo'n zestig miljoen euro, maar volgens The Telegraph mogen The Toffees blij zijn wanneer een geïnteresseerde club de helft van dat bedrag op tafel legt. 

Spurs gaat aan kop in de race om Barkley. Bij Tottenham moet de rechtspoot gaan concurreren met onder meer Christian Eriksen en Dele Alli. Spurs-voorzitter Daniel Levy verwacht dat de vraagprijs voor Barkley in de komende weken zal dalen naar 25 à 30 miljoen. Hij is daarom bereid om te wachten voordat een deal met Everton wordt rondgemaakt.

De vice-kampioen van Engeland moet echter op z'n hoede zijn. Ook Chelsea en Manchester United zien in Barkley inmiddels een prima versterking voor het nieuwe seizoen, dat komend weekeinde van start gaat. Barkley heeft in Liverpool een contract tot medio 2018. Over een jaar zou hij dus transfervrij kunnen verkassen.