Premier League-transfer Martins Indi eindelijk officieel: 7,7 miljoen euro

Premier League-transfer Martins Indi eindelijk officieel: 7,7 miljoen euro

11-08-2017 14:28
7

Bruno Martins Indi keert terug bij Stoke City. De Premier League-club heeft de komst van de Nederlandse verdediger vrijdagmiddag bevestigd.

Stoke neemt Martins Indi voor 7,7 miljoen over van FC Porto. Vorig seizoen speelde hij al op huurbasis bij The Potters, die maandenlang werkten aan een deal met Porto. Martins Indi heeft in het Britannia Stadium zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract.

Martins Indi, die grote populariteit geniet bij Stoke, bewees zichzelf afgelopen seizoen in de Premier League. Hij had een vaste basisplaats in het elftal van manager Mark Hughes, die uiteindelijk 35 keer gebruik van hem maakte in de Premier League. Met Kurt Zouma (Chelsea, huurbasis) legde Stoke deze zomer al een nieuwe verdediger vast.

"We zijn dolblij dat we Bruno op permanente basis naar onze club hebben kunnen halen. We weten dat hij zich hetzelfde voelt", reageert technisch directeur Tony Scholes op de clubsite. "Bruno heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij het hier naar zijn zin had en hier wilde blijven. We moesten geduldig zijn, maar zijn erg blij met de uitkomst.