'Ajax is ver met nieuwe verdediger en wil deze week inkopen doen'

'Ajax is ver met nieuwe verdediger en wil deze week inkopen doen'

14-08-2017 07:08
167

Ajax komt op korte termijn in actie op de transfermarkt. Dat meldt De Telegraaf maandagochtend. Los van de tegenvallende seizoensstart en het nakende vertrek van Davinson Sánchez is er behoefte aan vers bloed.

Ajax wil volgens De Telegraaf deze week toeslaan op de transfermarkt om de selectie verder op peil te brengen. Op het Amsterdamse verlanglijstje staan twee verdedigers, een (controlerende) middenvelder en wellicht nog een aanvaller. Het probleem van Ajax op de op hol geslagen transfermarkt zou echter klip en klaar zijn: topkwaliteit aantrekken is haast onmogelijk, omdat de Eredivisie sportief en financieel niet aantrekkelijk genoeg is.

Op dit moment is directeur spelersbeleid Marc Overmars al ver met een nieuwe verdediger, wiens naam angstvallig stil wordt gehouden om nieuwe, kapitaalkrachtigere concurrentie te voorkomen. Duidelijk is volgens de ochtendkrant dat de Ajax-directie niets liever wil dan het geld laten rollen, maar door het huidige klimaat heeft Ajax grote moeite betaalbare spelers te vinden die een duidelijke meerwaarde hebben ten opzichte van de eigen jeugd.

Lees ook:  "Meerdere spelers en ik hebben bij Overmars aangegeven dat er spelers bij moeten"