'Stukgelopen huwelijk tussen Costa en Chelsea bijna ten einde: bod van 45 miljoen'

'Stukgelopen huwelijk tussen Costa en Chelsea bijna ten einde: bod van 45 miljoen'

19-08-2017 20:06
4

Een definitief vertrek van Diego Costa bij Chelsea komt steeds dichterbij. Spaanse media schrijven zaterdag dat Atlético Madrid, de oude liefde van Costa, in grote lijnen akkoord is met The Blues over een transfersom. 

Onda Cero heeft vernomen dat Atlético zo'n 45 miljoen euro gaat betalen voor de spits. Chelsea kan in de komende jaren ook nog tien miljoen euro aan bonussen tegemoet zien. Drie jaar geleden verkaste de 28-jarige international voor iets minder dan 40 miljoen euro van Madrid naar Londen. 

Afgelopen jaargang werd Costa topscorer van kampioen Chelsea, maar zijn relatie met manager Antonio Conte is op de klippen gelopen. In mei liet de Italiaan aan Costa weten dat hij niet langer voorkomt in zijn plannen. Costa meldde zich niet voor de eerste training van het nieuwe seizoen, ontving een boete van meer dan 300.000 euro en verkondigde recentelijk nog dat hij héél graag wil terugkeren naar Atlético.

Zijn comeback lijkt nu dus nabij. Omdat Atlético een transferverbod heeft tot begin 2018, zal Costa pas na de winterstop in actie kunnen komen voor de formatie van trainer Diego Simeone.