De Jong na Ajax-basisplaats: Ik heb nooit het gevoel dat hij me iets niet gunt

De Jong na Ajax-basisplaats: "Ik heb nooit het gevoel dat hij me iets niet gunt"

21-08-2017 07:36
8

Frenkie de Jong hoopt dat zijn basisplek tegen FC Groningen de voorbode is van een definitieve doorbraak in het eerste elftal van Ajax. De twintigjarige middenvelder kreeg zondag de voorkeur boven routinier Lasse Schöne.

"Ik heb het al vaker gezegd: ik moet gewoon zorgen dat dit het jaar van mijn doorbraak wordt. Dat ik ergens in dit seizoen een basisplaats krijg en dat niet meer weggeef", zegt De Jong tegen NUsport. "Het liefst natuurlijk morgen al, maar ik heb er niet echt een bepaalde tijd voor uitgetrokken. Ik merk dat de fans positief zijn en dat ze hopen dat ik erin sta."

Over zijn optreden tegen Groningen is de jeugdinternational ondanks een 3-1 zege niet geheel tevreden. "Het ging niet top. Het was oké, maar niet lekker. Ik had te weinig beslissende acties, het kan nog veel beter. Aan het einde werd het ook wel zwaar omdat ik veel heen en weer liep."

Uitgerekend zijn vervanger Schöne zorgde voor de beslissing. "Lasse is echt een goede jongen en een goede voetballer. Hij helpt altijd uit zichzelf. Als ik iets vraag, staat hij altijd klaar. Ik heb nooit het gevoel dat hij me iets niet gunt."