'Die gasten spelen alsof ze op een pleintje lopen.. Zulk voetbal, zoveel plezier'

'Die gasten spelen alsof ze op een pleintje lopen.. Zulk voetbal, zoveel plezier'

21-08-2017 08:06
21

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag wijzigde zijn basisploeg zondag op liefst vier plekken, maar Willem II ging desondanks eenvoudig over de knie. Urby Emanuelson snapt de keuze om te rouleren gezien het Europese programma.

"Zeker als je een jonge groep hebt, moet je wel. We spelen natuurlijk veel wedstrijden kort op elkaar. En deels rouleren we ook noodgedwongen, zoals tegen Zenit toen we Ramon Leeuwin, Willem Janssen en Anouar Kali misten", zegt de linkspoot in het Algemeen Dagblad. "Dan blijkt hoe nuttig het is een brede selectie te hebben."

"Ook als er geen geblesseerden of geschorsten zijn, is het goed om frisse gasten te brengen", vervolgt Emanuelson. "Na zo'n Europees succes loop je altijd het risico dat er een soort van gemakzucht in een ploeg sluipt. Door jongens te brengen die zich willen bewijzen, voorkom je dat." Dat bleek, aangezien Utrecht uit de startblokken schoot tegen Willem II. Binnen zeven minuten stond het 2-0.

Doelman David Jensen genoot van het optreden van de Domstedelingen. "Die gasten spelen alsof ze op een pleintje lopen.. Zulk voetbal, met zoveel plezier gespeeld, geeft de hele ploeg een boost", doelt hij op middenvelders Yassin Ayoub en Zakaria Labyad.