'Barcelona verzuimt optie te lichten en grijpt naast Sneijder-ploeggenoot'

'Barcelona verzuimt optie te lichten en grijpt naast Sneijder-ploeggenoot'

23-08-2017 11:07
21

Jean Michael Seri blijft voorlopig gewoon bij OGC Nice. De ploeggenoot van Wesley Sneijder was dichtbij een overstap naar FC Barcelona, maar de transfer is afgeketst omdat beide clubs er niet uit zijn gekomen.

Volgens Marca had de 26-jarige middenvelder al een persoonlijk akkoord met Barcelona, maar hebben de Catalanen de kans laten liggen om het contract van Seri af te kopen. De Fransman had een gelimiteerde transfersom van veertig miljoen euro in zijn verbintenis staan, maar L'Équipe meldt dat Barcelona deze optie uiterlijk halverwege juli had moeten lichten. Vervolgens moesten beide partijen met elkaar onderhandelen en wilde Nice naar verluidt een hogere transfersom dan de oorspronkelijk vastgestelde veertig miljoen.

De onderhandelingen met Seri tekent de weinig succesvolle transferzomer van Barcelona. De club raakte Neymar kwijt voor een recordbedrag, maar heeft nog geen vervanger kunnen vastleggen. Ousmane Dembélé en Philippe Coutinho zijn nadrukkelijk in beeld als nieuwe aanwinsten, maar de onderhandelingen met hun werkgevers Borussia Dortmund en Liverpool verlopen moeizaam.