Domper voor Koeman én Oranje: Klaassen uit de roulatie met voetblessure

Domper voor Koeman én Oranje: Klaassen uit de roulatie met voetblessure

23-08-2017 20:07
32

Een flinke tegenvaller voor Everton-manager Ronald Koeman en bondscoach Dick Advocaat. Davy Klaassen kampt met een voetblessure. Koeman liet woensdagmiddag weten dat hij zeker een week niet kan beschikken over de Oranje-international. 

Tijdens de Europa League-return tegen Hajduk Split (donderdagavond 21.00 uur) is Klaassen sowieso niet van de partij. "Davy heeft een tik gekregen en zal er een week uitliggen", aldus Koeman. De coach verwacht dat de voormalig Ajacied pas ná de interlandperiode weer inzetbaar. 

Dat zou kunnen betekenen dat Klaassen ook niet inzetbaar is tijdens de aanstaande clash met Frankrijk. Het Nederlands elftal treft Les Bleus op donderdagavond 31 augustus in Parijs. Oranje móet winnen om nog een kans te maken op kwalificatie voor het WK in Rusland. Drie dagen na het uitduel met de Fransen neemt Nederland het op tegen Bulgarije. 

Komende zondag is Klaassen er in ieder geval niet bij wanneer Everton het opneemt tegen landskampioen Chelsea. Er wacht Everton een loodzwaar programma. Na de clash met Chelsea zijn achtereenvolgens Tottenham Hotspur en Manchester United de opponenten.