Update: Ajax-gerucht Sánchez-opvolger de kop ingedrukt: 'Onzin'

Update: Ajax-gerucht Sánchez-opvolger de kop ingedrukt: 'Onzin'

25-08-2017 18:46
133

Ajax lijkt daags na de dramatische uitschakeling tegen Rosenborg BK diep in de buidel te tasten voor een opvolger van Davinson Sánchez. Volgens Braziliaanse media hebben de Amsterdammers een bod van zo'n veertien miljoen euro uitgebracht op Rodrigo Caio.

Caio is een 24-jarige, 1.82 meter lange centrale verdediger, die uitkomt voor São Paulo. De Braziliaan speelt sinds 2011 voor de hoofdmacht van de club en groeide de laatste jaren uit tot een steunpilaar. Hij kwam tot dusver drie keer uit voor het nationale elftal van Brazilië, telkens in vriendschappelijk verband.

São Paulo zou bereid zijn om akkoord te gaan met het voorstel van Ajax, maar alleen als het de gehele opbrengst in eigen zak mag steken. Of de geruchten in de Braziliaanse media betrouwbaar zijn, is niet duidelijk. Wel zou Caio aansturen op een avontuur in Europa om zijn ontwikkeling te stimuleren.

In Amsterdam moet Caio het gemis van Sánchez opvangen. De Colombiaan, die voor veertig miljoen euro vertrok naar Tottenham Hotspur, werd in de duels met Rosenborg in de voorronde van de Europa League node gemist. Ajax ging donderdagavond met 3-2 onderuit in Noorwegen, nadat de heenwedstrijd al met 0-1 werd verloren.

Update 18.45: Volgens De Telegraaf is het bericht rond Caio 'onzin'. De ochtendkrant laat weten dat er niets waar is van het gerucht.