Streppel ligt voor transfer: 'Trainer gezien die zijn beste speler niet opstelt?'

Streppel ligt voor transfer: 'Trainer gezien die zijn beste speler niet opstelt?'

26-08-2017 08:35
52

Henk Veerman lijkt zich voorlopig in zijn lot te moeten schikken bij sc Heerenveen. Jurgen Streppel verwacht dat hij in ieder geval tot de winterstop over de 26-jarige spits kan blijven beschikken.

"Ik ben heel blij met Henk en van mij hoeft hij ook absoluut niet weg", zegt de trainer in gesprek met de Leeuwarder Courant. Hij refereert aan het duel met Heracles Almelo vorige week, toen Veerman betrokken was bij de late gelijkmaker van Nemanja Mihajlovic. "Henk kan heel gevaarlijk zijn als we powerplay moeten spelen. Daarom hebben we hem er dolgraag bij."

Veerman wil evenwel vertrekken om meer aan spelen toe te komen. Hij is bij Heerenveen tweede keus, achter Reza Ghoochannejhad. Hij staat in de nadrukkelijke belangstelling van Willem II, nadat eerder een transfer naar FC Utrecht afketste. "Als hij beter is dan een ander, dan gaat hij spelen", stelt Streppel. "Heb jij weleens een trainer gezien die zijn beste speler niet opstelt?"

"Voor ons is Henk een van de basisspelers. Volgens mij is hij tot nu toe in elke wedstrijd ingevallen. We hebben alle jongens keihard nodig. Zo breed is onze selectie niet", besluit Streppel.