'Van Dijk ruilt zaakwaarnemer in om transfer te forceren bij Southampton'

'Van Dijk ruilt zaakwaarnemer in om transfer te forceren bij Southampton'

27-08-2017 07:45
12

Virgil van Dijk doet er alles aan om een vertrek bij Southampton te forceren. De 26-jarige Nederlander heeft zijn managementbureau aan de kant geschoven en probeert onder contractuele afspraken met The Saints uit te komen.

Van Dijk signeerde vorige zomer een zesjarige verbintenis bij Southampton. Die deal omvatte tevens een clausule dat hij de eerste twee jaar niet zou vertrekken, zo weet The Irish Independent. Daar wil Van Dijk nu dus vanaf. Pas in december ruilde hij zijn vorige zaakwaarnemer in voor hetzelfde managementbureau als onder meer Ronald Koeman.

Die belangenbehartiger zette evenwel kwaad bloed bij Southampton door achter de rug van de club om contact te zoeken met Liverpool, Chelsea en Manchester City. Die gesprekken noopten The Reds om via een officieel statement excuses te maken. Nu verandert Van Dijk dus opnieuw van zaakwaarnemer om een transfer te bespoedigen, enkele dagen voor de deadline.

Van Dijk heeft zijn zinnen gezet op een transfer van zo'n 75 miljoen euro naar Chelsea, Liverpool of mogelijk zelfs Arsenal, maar het standpunt van Southampton is onveranderd. The Saints willen de centrale verdediger niet laten gaan. Pas in januari valt er eventueel te praten over een vertrek.