VP's Elftal van de Week: Ajax-duo, Groningen-muur en Eredivisie-topscorers

VP's Elftal van de Week: Ajax-duo, Groningen-muur en Eredivisie-topscorers

28-08-2017 10:00
51

AZ, sc Heerenveen en Ajax zijn deze week de hofleveranciers voor VP's Elftal van de Week. De drie clubs, die hun wedstrijd wonnen van respectievelijk Vitesse, ADO Den Haag en VVV-Venlo, leveren twee spelers.

Sergio Padt (FC Groningen)
Advies voor Groningen: keten Padt meteen vast aan het Noordlease Stadion en geef hem donderdagavond klokslag 00.00 uur de sleutel. Was schier onpasseerbaar tegen FC Utrecht.

Denzel Dumfries (sc Heerenveen)
Kent een vliegende start in het shirt van Heerenveen. In de eerste wedstrijd van het seizoen leverde de zomeraankoop meteen twee assists en zaterdagavond deed hij het dunnetjes over.

Tommie Beugelsdijk (ADO Den Haag)
De slotfase tegen Heerenveen was een kolfje naar zijn hand: trekken, sleuren en beuken, totdat de bal een keer goed valt. Maar vooral zijn goede verdedigende werk sprong in het oog.

Bram van Polen (PEC Zwolle)
Met zeven punten in drie wedstrijden beleeft PEC een droomstart van het nieuwe Eredivisie-seizoen en dat heeft ook zeker te maken met Van Polen. Schoot bovendien een strafschop feilloos binnen.

Marko Vejinovic (AZ)
Wat een gevoel heeft Vejinovic in zijn rechter. Dat kwam het beste tot uiting bij de assist die hij leverde voor het winnende doelpunt van Wout Weghorst tegen Vitesse. Een perfecte voorzet.

Morten Thorsby (sc Heerenveen)
Was in de voorgaande drie seizoenen goed voor welgeteld één doelpunt, maar heeft er nu al vier achter zijn naam staan. Thorsby ontwikkelt zich uitstekend bij Heerenveen.

Jens Toornstra (Feyenoord)
Zet hem neer in De Kuip en Toornstra scoort. In het gewonnen duel met Willem II was hij weer twee keer trefzeker. Heeft de bondscoach het verkeerd gezien door hem buiten de Oranje-selectie te laten?

Donny van de Beek (Ajax)
Heeft een paar moeizame weken achter de rug, maar op het kunstgras van De Koel kwam Van de Beek bovendrijven. Zijn ragfijne pass voor de 0-2 van David Neres was een hoogtepunt.

David Neres (Ajax)
Is er in de voorbereiding niet in geslaagd om trainer Marcel Keizer te overtuigen, maar gaf tegen VVV wel weer zijn visitekaartje af in de 45 minuten die hij kreeg. De tijd lijkt rijp voor een basisplaats.

Wout Weghorst (AZ)
Na drie speelronden samen met Thorsby de topscorer van de Eredivisie (vier goals). Weghorst is het toonbeeld van een speler die bewijst dat je ver kunt komen door kei- en keihard te werken.

Ragnar Ache (Sparta)
Waarschijnlijk wist alleen de verstokte Sparta-fan voor dit weekend wie Ragnar Ache is. Nu weet iedereen dat. Scoorde twee keer als invaller en bezorgde zijn ploeg een punt in Breda.