Excelsior bevestigt transfer: IJslands international tekent voor één seizoen

Excelsior bevestigt transfer: IJslands international tekent voor één seizoen

31-08-2017 13:03
6

Excelsior is een IJslands international rijker. De Kralingers hebben donderdagmiddag via de officiële kanalen bevestigd dat doelman Ögmundur Kristinsson per direct overkomt van het Zweedse Hammarby.

Kristinsson, die veertien keer het doel van het IJslandse nationale elftal verdedigde, heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend in Kralingen. De komst van de doelman was hard nodig: Excelsior had na het zomerse vertrek van Warner Hahn en Filip Kurto en na de blessure van Alessandro Damen nog maar één keeper in de selectie. Kristinsson moet nu met Mike Havekotte concurreren om een plekje onder de lat. Wellicht krijgen ze nog gezelschap van Club Brugge-talent Jens Teunckens.

"De sfeer bij Excelsior bevalt me, het voelt als een familie", laat Kristinsson weten aan de clubsite van de Rotterdammers. "Als voetbalfan kende ik Excelsior natuurlijk. Ik weet dat Feyenoord hier vorig jaar kampioen kon worden en dat Excelsior ze met 3-0 versloeg. (...) Ik heb ook goede verhalen gehoord van IJslandse voetballers die in Portugal met trainer Mitchell van der Gaag hebben gewerkt. Zij waren lovend over hem, dus dat gaf mij vertrouwen dat dit de juiste keuze is."