Castaignos: Ik denk dat hij zeker nóg een stap gaat maken. Juventus?

Castaignos: "Ik denk dat hij zeker nóg een stap gaat maken. Juventus?"

11-09-2017 09:42
11

De eerste wedstrijd van Vitesse in de groepsfase van de Europa League is extra bijzonder voor Luc Castaignos. Hij treft donderdag tegen SS Lazio zijn oude maatje van Feyenoord: Stefan de Vrij.

Castaignos neemt zijn hoed af voor de manier waarop De Vrij zich heeft gemanifesteerd in het Italiaanse voetbal. "Het is alsof ik tegen m’n oude maatje ga spelen, waar ik elke dag de kleedkamer mee heb gedeeld", zegt Castaignos, die vanaf de B-junioren van Feyenoord samenspeelde met De Vrij, in De Telegraaf.

"We hebben een mooie tijd gehad in de jeugd. Hij heeft zich ontwikkeld tot een van de betere verdedigers in de Serie A. Ik heb heel veel respect voor hoe hij dat doet. Ik denk dat hij zeker nóg een stap gaat maken. Een club als Juventus? Hij heeft er wel de kwaliteiten voor."

Ook voor Vitesse-trainer Henk Fraser is het donderdag een weerzien met De Vrij. De twee werkten samen op Varkenoord. "Nu staat er ook fysiek echt een beest van een kerel. Het is geweldig om iemand van eigenlijk kleine jongen tot volwassen speler van het Nederlands elftal en Lazio te zien uitgroeien."