Saudi-Arabië breekt met Van Marwijk; opvolger Nederlander staat al klaar

Saudi-Arabië breekt met Van Marwijk; opvolger Nederlander staat al klaar

14-09-2017 21:54
42

Bert van Marwijk is geen bondscoach meer van Saudi-Arabië. De Nederlander plaatste zich onlangs voor het WK 2018 in Rusland, maar moet plaatsmaken. Zijn opvolger heet Edgardo Bauza. 

De Saudische voetbalbond heeft het vertrek van Van Marwijk bevestigd. Volgens geruchten heeft de voetbalbond van Saudi-Arabië de Nederlander ontslagen omdat hij niet naar het land wilde verhuizen. Het vertrek van Van Marwijk, en dus ook van assistent-trainer Mark van Bommel, komt uit de lucht vallen. Begin deze maand plaatste het duo zich met het land voor het WK. Van Bommel kondigde aan dat hij en zijn schoonvader met de voetbalbond opnieuw om de tafel moesten om te onderhandelen over een nieuw contract.

"Je weet natuurlijk nooit wat er gebeurt, maar normaal gesproken moeten we met de bond gaan praten", zei Van Bommel op 6 september bij Radio 538. "Ik denk dat die wel heel erg blij zijn dat ze het WK hebben gehaald, maar je weet nooit wat eraan komt. Er zijn nog geen afspraken. We hebben een contract tot en met de kwalificatie en dan begint het spel weer opnieuw. In oktober zijn er nu vriendschappelijke interlands. Ik neem aan dat we dan wat weten."