'Iedereen fietst nu over Veltman heen, maar hij is de minst slechte rechtsback'

'Iedereen fietst nu over Veltman heen, maar hij is de minst slechte rechtsback'

10-10-2017 19:56
52

Van Joël Veltman wordt ten onrechte gezegd dat hij een dramatische rechtsback is. Dat vindt Hans Kraay jr.. De Ajax-verdediger zat afgelopen zaterdag tegen Wit-Rusland als enige selectiespeler op de tribune.

Tegen Zweden kiest Dick Advocaat verrassend voor Kenny Tete, waar afgelopen zaterdag Daryl Janmaat nog eerste keus was. Van Veltman geen spoor. "Iedereen fietst nu over Veltman heen, maar als ik sec kijk hoe hij zich bij Ajax staande houdt, vind ik hem de minst slechte back", zegt Kraay jr. bij FOX Sports.

"Waarom moet hij eruit voor Janmaat en Tete? Dat vind ik onzin", aldus Kraay, die enthousiast is over de omzetting op het middenveld. Daley Blind opereert dinsdag als 'zes', waardoor Georginio Wijnaldum iets naar voren schuift. "Ik hoop dat Wijnaldum met Blind in zijn rug lekker kan razen. Wijnaldum heeft zó verschrikkelijk slecht gespeeld en ik hoop voor hem dat hij vanavond zó verschrikkelijk goed gaat spelen, anders is hij z'n plekje kwijt. Hij moet het nu echt een keertje gaan laten zien."

Lees ook: Oranje met twee wijzigingen in duel met Zweden