Toekomst van Oranje: de XI met grootste talenten geboren ná 2000

Toekomst van Oranje: de XI met grootste talenten geboren ná 2000

13-10-2017 10:00
30

Nu het Nederlands elftal na het EK ook niet naar het WK gaat, wordt er logischerwijs gekeken naar de toekomst. Welke piepjonge toptalenten, geboren ná de eeuwwisseling, hebben het in zich Oranje te halen? VoetbalPrimeur maakt een opstelling van de beste elf.

Doelman: Jasper Schendelaar - AZ - 17 jaar
Op zo'n jonge leeftijd is het lastig om keepers te beoordelen op de 'Van der Sar-schaal', maar Schendelaar toont alle voortekenen van een groot talent. In de jongste debutant in de AZ-geschiedenis lijkt een potentiële topper te schuilen. Niet voor niets werd Arsenal vorig jaar nog aan Schendelaar gelinkt. Maar goed, eerst doorbreken bij AZ.

Verdediger: Kik Pierie - sc Heerenveen - 17 jaar
Wat goed is, komt snel. Heel snel. Pierie heeft zich in de eerste weken van het nieuwe Eredivisie-seizoen in de basis van Heerenveen geknokt en lijkt die plek niet meer af te staan. De in Boston geboren verdediger is al opvallend ver voor zijn leeftijd. Onlangs verlengde hij zijn contract bij Heerenveen, ondanks interesse uit binnen- en buitenland.

Verdediger: Vincent Schippers - Sparta - 16 jaar
De opleiding van Sparta produceert de ene na het andere toptalent. Schippers moet het volgende exponent worden. De rechtsback van Oranje O16 speelt al sinds de F'jes in de jeugdopleiding van Sparta en kan eenzelfde pad volgen als Rick van Drongelen (inmiddels HSV). In februari van dit jaar zette Schippers zijn handtekening onder een contract tot 2020.

Verdediger: Liam van Gelderen - Ajax - 16 jaar
In 2015 verliet Van Gelderen de geprezen opleiding van AZ voor de geprezen opleiding van Ajax. Daar maakt hij sinds zijn komst veel indruk. De zestienjarige verdediger is razendsnel en wordt in de opleiding ook gebruikt als middenvelder en zelfs als spits. Het lijkt een kwestie van tijd voordat hij een profcontract krijgt van Ajax.

Middenvelder: Xavi Simons - FC Barcelona - 14 jaar
De jongste van het stel en misschien ook wel de meest talentvolle: Simons wordt door sommigen gezien als de toekomst van het Nederlands elftal. Het is een zware last die op de tengere schouders van Simons wordt gelegd. Simons is het zoontje van voormalig Eredivisie-spits Regilio Simons. Al sinds zijn derde woont hij in Catalonië. Onlangs debuteerde hij voor Oranje O14.

Middenvelder: Davy van de Berg - PSV - 17 jaar
Zijn lievelingsclub is FC Barcelona, maar Van de Berg mag zich eerst laten zien bij PSV. De zeventienjarige middenvelder doorliep alle vertegenwoordigende elftallen van Oranje en wordt langzaam maar zeker klaargestoomd voor het grote werk. Van de Berg maakte tien jaar geleden op zevenjarige leeftijd zijn eerste minuten bij de F'jes van PSV.

Middenvelder: Ole ter Haar Romeny - NEC/FC Oss - 17 jaar
Het talent met de mooiste naam in deze XI wordt een gouden toekomst voorspeld in Nijmegen. Ter Haar Romeny wordt al enige jaren begeerd door andere, grote clubs uit Nederland, maar vooralsnog blijft hij de jeugdopleiding van NEC/FC Oss trouw. Zal hij net zo snel worden gebracht als Ferdi Kadioglu?

Middenvelder: Kenzo Goudmijn - AZ - 15 jaar
De zoon van voormalig profvoetballer Kenneth Goudmijn mag niet ontbreken in deze lijst. Begin september maakte de aanvallende middenvelder, die normaal bij AZ O17 speelt, al zijn officieuze debuut in de hoofdmacht van de Alkmaarse club. "Ik kwam op de club en de jongens zeiden: De trainer zoekt je. Toen liep ik naar boven en de trainer zei: Je mag mee met het eerste", zei Goudmijn tegen AZ TV. "Ja, dat is fantastisch. Ik moest lachen en geloofde het niet. Heel gaaf."

Aanvaller: Myron Boadu - AZ - 16 jaar
De hele Europese top zat achter hem aan, maar Boadu trok afgelopen zomer zijn eigen plan en zette zijn handtekening onder zijn eerste profcontract bij AZ (tot medio 2020. Het lijkt voor Boadu, die nog wacht op zijn Eredivisie-debuut, de ideale kans om zich te laten zien in Nederland. Hoe lang kan AZ-trainer John van den Brom hem nog achter de hand houden?

Aanvaller: Joshua Zirkzee - Bayern München - 16 jaar
Zirkzee speelde nog maar één seizoen in de jeugdopleiding van Feyenoord, dat hem overnam van ADO Den Haag. De aanvaller maakte bij de nationale jeugdelftallen van Nederland indruk, voor Oranje O16 wist de spits drie keer te scoren in zes wedstrijden. Dat leverde hem afgelopen zomer een fraaie overstap naar Bayern München op.

Aanvaller: Daishawn Redan - Chelsea - 16 jaar
Ook Daishawn Redan woont op zestienjarige leeftijd al in het buitenland. Chelsea weekte het grootste talent van De Toekomst los bij Ajax. Wat zou het mooi zijn als hij over enkele jaren weet door te breken op het hoogste niveau, al weten we ook dat zoiets weinig talenten is gegeven, vooral in Engeland. Oranje kan wel een goalgetter gebruiken.