Voetbal is veranderd: Wist exact hoeveel vrouwen en vriendinnen elke speler had

Voetbal is veranderd: "Wist exact hoeveel vrouwen en vriendinnen elke speler had"

14-10-2017 12:41
5

Sjoerd Ars is na avonturen in Bulgarije, Hongarije China en Turkije weer terug bij De Graafschap. De spits is inmiddels 33 jaar en heeft het voetbal over de jaren heen enorm zien veranderen.

"Het is veel professioneler geworden", zegt Ars in gesprek met de Gelderlander. "Toen ik net prof was aten we een broodje bal na de training en dronken we een biertje. Nu is dat ondenkbaar. Elf miljoen mensen hebben in dit land een mening over voetballers. Alles wordt uitvergroot en ligt binnen de kortste keren op straat via sociale media."

"Het is ook individueler allemaal", vindt Ars, die in Nederland ook voor onder meer PEC Zwolle, NAC Breda, NEC en Fortuna Sittard speelde. "Oordoppen op, beetje spelen met die telefoon. Voetballers doen nog maar weinig samen. Vroeger gingen we veel vaker stappen en kenden we elkaar door en door. Ik wist precies hoeveel vrouwen en vriendinnen elke speler had. Klopt, ik ben van de oude stempel en hecht aan teambelang. Voetballers kijken tegenwoordig vooral naar hun eigen ontwikkeling en carrière."