Feyenoord wilde paar jaar terug af van directeur Gudde: 'Ga er niet over jokken'

Feyenoord wilde paar jaar terug af van directeur Gudde: 'Ga er niet over jokken'

21-10-2017 10:26
9

Eric Gudde vertrekt door de voordeur bij Feyenoord, maar enkele jaren geleden zag de wereld er heel anders uit. President-commissaris Gerard Hoetmer van de Rotterdammers deed de algemeen directeur een opvallend voorstel.

Hoetmer, sinds medio 2015 werkzaam in De Kuip, was duidelijk: Gudde kon verder als hoofd opleidingen of vertrekken. Hij zou de eerste directeur zijn geweest die zo'n stap terug had moeten doen. "Vandaar dat ik niet zo lang heb hoeven nadenken over dat aanbod. Het leek mij niks, ik heb gezegd dat ik gewoon in deze rol verder zou gaan", reageert Gudde in het Algemeen Dagblad.

Die keiharde 'nee' had tot zijn ontslag kunnen leiden. "Dat had gekund. Maar daar ben ik nooit bang voor geweest." Gudde is wel verrast dat het voorval nu alsnog uitlekt. "Ik vind dat heel apart, ja. Maar ik ga er niet over jokken." Bovendien houdt hij vol dat de samenwerking met Hoetmer altijd goed was. "Sinds die periode was die ontwikkeling wat mij betreft goed. En soms helpt een keihard nee, op een in jouw ogen niet te accepteren aanbod, blijkbaar gewoon."

De sportieve successen van de laatste jaren hebben ook geholpen. "Omdat de laatste vijftien maanden ook sportief heel goed zijn gegaan, zijn de pijnlijke en vervelende momenten wel verdrongen", besluit de nieuwe KNVB-directeur.