Van Wonderen kijkt ogen uit tegen PSV: 'We zijn helemaal weggespeeld'

Van Wonderen kijkt ogen uit tegen PSV: 'We zijn helemaal weggespeeld'

26 april - 08:45
48

Kees van Wonderen zag zijn SC Heerenveen op donderdagavond in eigen huis met 0-8 verliezen van PSV. De teleurstelling is groot, maar veel kan de oefenmeester zijn spelers niet verwijten, zo stelt hij tegenover ESPN.

"Ik moet de complimenten wel aan PSV maken, want die vond ik ook wel echt verschrikkelijk goed, op alle terreinen", stelt Van Wonderen. "Het was niet eens zo dat er onwil was, maar we kwamen gewoon overal tekort, op elke positie eigenlijk. En het verschil werd al heel snel gemaakt. Er was geen enkel moment dat we iets konden uitrichten. Uiteindelijk is het dan alleen maar tegenhouden."

"We hebben daar natuurlijk ook gespeeld en toen konden we nog aardig mee, toen werd het 2-0", vervolgt de oefenmeester. "Maar wat we vandaag hebben ervaren... zij hebben het heel goed gedaan en ze bleven ook doorgaan. Het is verreweg de allerbeste ploeg waar wij dit jaar tegen gespeeld hebben."

"Je kan het wel hebben over organisatie of duelkracht, maar bij ons lag het niet eens daaraan. Het verschil was gewoon te groot. We zijn helemaal weggespeeld vandaag, niet omdat jongens niet wilden, maar door een verschil in kwaliteit. In andere wedstrijden kun je dat compenseren met een organisatie, door vechtlust. Dat was nu heel snel verkeken", besluit Van Wonderen.