Hendriks clasht met Ajacied: Ik had Marcel Keizer daar ook over gesproken

Hendriks clasht met Ajacied: "Ik had Marcel Keizer daar ook over gesproken"

24-10-2017 07:32
45

FOX Sports-presentatrice Hélène Hendriks had eind augustus een ongemakkelijk interview met Hakim Ziyech. De Ajacied was het duidelijk niet eens met de kritiek die Hendriks tijdens het gesprek op hem uitte. Ze had dat anders moeten aanpakken, zegt de interviewster tegen de VARA Gids. 

Hendriks confronteerde Ziyech met het feit dat hij (te) weinig defensief werk verrichte. "Hij antwoordt dat hij de meeste meters van iedereen maakt. Ik had hem een serie wedstrijden zien spelen waarin mij dat opviel. Toevallig had ik Marcel Keizer daar ook over gesproken, die was het met me eens. Dan vind ik dat ik dat Ziyech voor moet leggen."

"Het was niet mijn bedoeling om mensen tegen elkaar uit te spelen. Ik snap wel wat hij zegt, over alle kilometers die hij loopt, maar het gaat óók om de effectiviteit. Ik herken dat, omdat ik als hockeyster ook heel veel liep, en dat was ook niet altijd effectief", vervolgt Hendriks. 

Interviews die direct na een wedstrijd plaatsvinden blijven lastig, concludeert ze. "Zo'n gesprek met Ziyech is vervelend, want ik vind hem gewoon de beste speler van de Eredivisie. Het laatste wat ik wil, is hem onderuithalen. Dat is mijn intentie niet, maar wél om een open en eerlijk gesprek te voeren over wat ik gezien heb."