'Ik vertrek zoals ik zelf wil vertrekken bij Manchester United, zelfs op water'

'Ik vertrek zoals ik zelf wil vertrekken bij Manchester United, zelfs op water'

27-10-2017 10:01
19

Zlatan Ibrahimovic is op de weg terug van een zware knieblessure. Rond de feestdagen hoopt de Zweedse spits zijn rentree te maken bij Manchester United, zo laat hij weten in een typisch Zlatan-interview.

Ibrahimovic scheurde in april zijn kruisband af, nadat hij in zijn eerste jaar 28 doelpunten in 46 wedstrijden had gemaakt. In augustus bereikte hij een akkoord met United over een verlengd verblijf van één jaar. "Ik ben klaar om af te maken wat ik ben begonnen", laat Ibrahimovic weten aan Sky Sports.

"Na alles wat ik heb opgebouwd in mijn eerste seizoen (drie prijzen, red.) kon ik niet op deze manier eindigen. Dat wilde ik niet, dat wilde niemand. Alles wat ik ben begonnen in mijn eerste seizoen, zal ik afmaken in mijn tweede seizoen."

Ibrahimovic (36) liet zich tijdens zijn revalidatie motiveren door critici die zeiden dat hij 'te oud' was om terug te keren van een zware knieblessure. "Ik loop hier hetzelfde de deur uit als hoe ik kwam. Ik ga hier niet strompelend weg. Ik vertrek zoals ik zelf wil vertrekken. Zelfs als ik op water moet lopen, doe ik dat."